• A World of Talents

    Fleur Heemskerk – Fotografie: André van Dam

  • Trainers altijd welkom! 📢

  • 🎈Do 27 feb. Turnfestijn groep 3, 4 en 5🎈

  • 🤸‍♀️ Return Sassenheim 🤸‍♀️

  • Wij zoeken bestuursleden!

    Zie in het menu Over Return – Vrijwilligers.

Turn- & fundag

In het voorjaar organiseren we een turn- & fundag in de Wasbeek voor alle turnsters en turners van 6 tot en met 13 jaar.

Daar doen vele verenigingen aan mee vanuit de wijde omgeving. Het is een grote happening waar het – zoals de naam al zegt – gaat om een combinatie van turnen en met elkaar plezier maken. En natuurlijk kan iedereen – papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes – gratis komen kijken naar alle verrichtingen.
Als eerste is er een wedstrijdgedeelte. Iedereen doet mee in zijn eigen leeftijdscategorie en op zijn eigen niveau. Op een drietal toestellen laten de turnsters en turners zien wat ze in huis hebben. Bijvoorbeeld op sprong met de trampoline, op de vloer / de lange mat en de brug ongelijk (voor de meisjes) of de rekstok (voor de jongens). Er is een vakkundige jury die de beoordeling voor zijn rekening neemt.
Na dit meer ‘serieuze’ gedeelte gaan we lol maken, verdeeld over drie verschillende programmaonderdelen. Een groep kinderen kan zich uitleven op de tumblingbaan. Dit is een luchtkussen van zo’n 15 meter lang waar je met gemak diverse acrobatische sprongen achter elkaar kunt maken. Arabieren en flik-flakken vliegen je om de oren. Maar ook een salto is zo gemaakt. Zelfs door de allerkleinsten – die er in ieder geval een machtig gevoel van krijgen…
Een andere groep gaat aan het werk met een aantal spelactiviteiten. Daarbij is er ook ruimte voor spontane vormen van spectaculaire – en ook wat minder spectaculaire – acrobatiek. Met hulp van wat andere meiden is een menselijke toren of piramide immers zo gebouwd. En het staat ook erg goed op de foto!
De derde en laatste groep gaat onder deskundige leiding bewegen op muziek. Samen studeren we een dans in die we daarna een aantal keren uitvoeren.
De groepen rouleren zodat iedereen elk onderdeel een keer heeft gehad, terwijl jury en wedstrijdleiding de totaalscores van het wedstrijdgedeelte hebben kunnen bepalen. Ten slotte is er de prijsuitreiking van de wedstrijd. Zo komt er een einde aan een volle dag met turnen, acrobatiek, dans en vooral veel plezier!

Vrijwilligers gezocht

Bestuursleden

Wij zoeken nog bestuursleden voor verschillende functies in het bestuur, zoals Secretariaat en Vrijwilligerszaken. Ook een meer projectmatige invulling van een algemene functie in het bestuur is mogelijk, zoals voor bijvoorbeeld Sponsorwerving, Vrijwilligersbeleid of Veilig SportKlimaat. Interesse? Stuur een e-mail naar info@returnsassenheim.nl

Back to Top